Novi Liebherr industrijski nakladalniki na kolesih srednjega razreda
Novi Liebherr industrijski nakladalniki na kolesih srednjega razreda
  28.04.2020  |  15:41
Čas branja: 3 min
Pri snovanju novih modelov nakladalnikov na kolesih srednjega razreda (L 526, L 538 in L 546) je bil fokus Liebherjevih inženirjev optimizacija že preizkušenega hidrostatičnega pogona. Zaradi tega imata modela L 538 in L 546 bistveno večjo moč motorja, L 546 pa zdaj ponuja nov impresivno zmogljivejši šestvaljni motor. Rezultat je trajnostno povečanje moči s stalno visoko zanesljivostjo. Hidrostatični pogon pomeni, da poraba ostaja nizka. To pa zmanjšuje stroške goriva in emisije CO2.

Večja produktivnost

Pri novih nakladalnikih na kolesih srednjega razreda, sta pred nakupom kupcu še vedno na voljo dve različici dvižne roke. Ena od možnosti je z-vpetje z visokimi silami v spodnjih položajih dvižne roke. Druga možnost pa je paralelni dvig roke z ogromnimi silami zadrževanja v zgornjih območjih in vzporedno premikanje. Primeren je za industrijsko uporabo s težko opremo za ravnanje s kovinskimi ostanki ali steklom. Liebherr je pri novi seriji preoblikoval obe različici dvižne roke. Modela L 538 in L 546 sta na primer dobila večje dvižne cilindre, kar je dvižno silo povečalo za 20 odstotkov v primerjavi s prejšnjo generacijo. Na novo ojačane roke nakladalne žlice z z-vpetjem povečajo robustnost.

Elektro-hidravlično krmiljenje v kombinaciji s standardno programirano funkcijo nakladalne žlice pomeni, da lahko na velikem 9-palčnem zaslonu v vseh modelih, strojnik nastavi položaje nakladalne žlice in vilic. Zmogljiva hidravlika zagotavlja, da lahko strojnik izvaja tudi prekrivajoče se gibe dvigovanja in spuščanja, kot tudi nakladanja in razkladanje s polno močjo. Rezultat je učinkovitejše delovanje in povečanje produktivnosti.

Novo opcijsko blaženje omejitve giba omogoča strojnikom, da zaščitijo kolesne nakladalnike in tudi zmanjšajo vibracije stroja. Ta funkcija omogoča nemoteno premikanje v končni položaj delovnega priključka in dvižne roke. To podaljša življenjsko dobo vseh komponent, zlasti tistih na dvižnih rokah in montiranih priključkih.

Osredotočenost na udobje

Pri prenovi strojnikove kabine je bilo Liebherjevo vodilo kabina uspešnih nakladalnikov na kolesih XPower®. Nova kabina kolesnih nakladalnikov srednjega razreda je prostorna tudi zato, ker so predali nameščeni 40 mm bolj na prej. Posebnost je povečan, po višini nastavljiv 9-palčni zaslon na dotik, ki jasno prikazuje vse informacije. Optimizirani vodnik po menijih omogoča, da vse nastavitve glede na želeno situacijo strojnik prilagodi še bolj intuitivno in hitreje.

Liebherr je prevzel različne oblikovne elemente iz kabine XPower® velikih kolesnih nakladalnikov, da optimizira občutek prostornosti. Na primer, jasno postavljena nadzorna enota in konzola, ki sta pomični, ponujata prostor za shranjevanja na drugih mestih. Skrbno zasnovane inovacije tudi povečajo udobje. Mednje sodi desno drsno okno, ki izboljša prezračevanje in komunikacijo z zunanjostjo ter nov, zmogljiv klimatski sistem.

Velika okna nove kabine zagotavljajo dobro vidljivost na vse strani. Predmeti, ki letijo okoli, na primer pri ravnanju z odpadki ali recikliranju, predstavljajo nevarnost za vetrobransko steklo. Liebherr zato ponuja zaščito, ki jo je mogoče dvigniti za čas čiščenja.

 Varno in priročno: nova krmilna palica in asistenčni sistemi

Enako kot pri XPower® nakladalnikih je sedaj na voljo krmiljenje nove serije kolesnih nakladalnikov srednjega razreda možno preko jostika za po naročilu. Pri delu, ki vključuje veliko manevriranja, se z jostickom prihrani energijo in naredi delo bolj sproščeno, saj kratki premiki na ergonomski oblikovanem krmilnem jostiku nadomestijo naporno obračanje volana. Med tem leva roka strojnika ves čas leži na udobnem naslonjalu za roke, tudi pri spremembi smeri vožnje. Z novim krmilnim sistemom lahko strojnik upravlja intuitivno, ker položaj krmilnega josticka vedno ustreza kotu nagiba nakladalnika na kolesih.

Z krmilnim jostickom lahko kupec naroči kabino brez volana in volanskega stolpca, če ni potrebna homologacija ceste. Opcija brez volana naredi kabino še bolj prostorno.

Liebherr v novi seriji ponuja tudi vse asistenčne sisteme iz velikih kolesnih nakladalcev XPower®. To vključuje na primer zaznavanje aktivnih oseb na zadku stroja, tehtnico z Truck Payload Assist, integriran sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah in prilagodljivo delovno osvetlitev. Na voljo sta tudi nadzor sprednjega prostora in 360 ° sistem kamere Skyview. S temi asistenčnimi sistemi proizvajalec ponuja celovite rešitve za nove kolesne nakladalnike srednjega razreda, da bi izboljšali varnost in udobje pri vsakodnevnem delu. Za dodatne informacije o industrijskih nakladalnikih Liebherr, se obrnite na podjetje KP Motor d.o.o. iz Ljubljane, ki je uradni zastopnik za gradbeno mehanizacijo Liebherr za Slovenijo.

Industrijske pnevmatike za vse industrijske stroje različnih znamk

Kot hitro rastoče podjetje se je Magna Tyres Group razvila iz specializiranega proizvajalca gumenih zmesi v vodilnega proizvajalca pnevmatik s 14 prodajnimi pisarnami po vsem svetu. Izdelki Magna Tyres se že prisotni v več kot 130 državah po vsem svetu. Globalna prisotnost blagovne znamke še naprej raste vsako leto.

Podjetje ima skoraj štiri desetletja izkušenj na področju proizvodnje in prodaje gumenih zmesi vrhunske kakovosti. Iz te izkušnje je Magna Tyres Group začela razvijati visokokakovostne pnevmatike, posebej zasnovane za zahtevne aplikacije. Kombinacija inovativne evropske inženirske tehnologije in nenehnega znanja zagotavlja Magna Tyres visokokakovostne izdelke in storitve.

Da bi omogočili upravljanje strojev na industrijskih delovnih mestih in izpolnili zahteve glede varnosti in produktivnosti, je podjetje Magna Tyres razvilo linijo Magna Super Solid pnevmatik. Te pnevmatike so posebej zasnovane za uporabo na počasnejših strojev z velikim tveganjem odrgnin-ureznin kot  drugih poškodb.

Ti stroji pogosto delujejo v:

∆ Podjetjih za recikliranje

∆ Podjetjih, ki se ukvarjajo z odpadnimi  materialom

∆ Deponijah

∆ Tovarnah žlindre

∆ Steklarski industriji.

Pnevmatike Magna Super Solid imajo visoko nosilnost, so izjemno stabilne, odporne na prediranje in ne potrebujejo vzdrževanje, zato imajo dolgo življenjsko dobo. Izjemno zanesljive trdne pnevmatike so primerne za lahko in težko industrijsko oprema kot so nakladalniki, viličarji in  vseh vrst mobilnih bagrov. Več informacij o industrijskih pnevmatikah Magna, je na voljo pri podjetju KP Motor d.o.o. iz Ljubljane.

 

 

 

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Novice
Novice Nova dobava Podjetje Grafist s štirmi novimi MAN-i

Gradbeno podjetje Grafist d.o.o. iz Kopra je danes prevzelo štiri nove tovornjake MAN iz serije TGS in TGM.

Mineral SI
Novice
Novice Slovenija Maja slovenska gospodarska klima boljša

Potem ko je bila gospodarska klima aprila na rekordno nizki ravni, se je maja nekoliko izboljšala, ugotavljajo državni statistiki.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Pnevmatike Nove pnevmatike Goodyear Omnitrac T za prikolice

Goodyear je predstavil novo pnevmatiko Omnitrac T, ki je namenjena priklopnikom za kombinirani prevoz, torej za vozila, ki vozijo ne samo...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Hrvaška / Projekti Gradnja mostu na polotok Pelješac z nekaj mesečno zamudo

Zaradi pandemije Covid-19 bo most na hrvaški polotok Pelješac zgrajen z manjšo zamudo. Dela tako ne bodo končana do konca julija 2021...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Intervju Ljubljanski avtocestni obroč je nujno potreben širitve

»Ljubljanski avtocestni obroč je treba najprej začasno razširiti na tretji pas brez odstavnih pasov, hkrati pa začeti pripravljati...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Nemčija / Projekti Prenova primestne železnice v Münchnu je v polnem teku

Deutsche Bahn širi primestno železniško omrežje v Münchnu. V Marienhofu v Altstadtu se gradi eden osrednjih vhodov v drugo osrednjo...

Mineral SI
Novice
Novice Slovenija Tretja razvojna os bo končana v roku

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je na tiskovni konferenci, ki je potekala 21.05. izpostavil, da »zaplet, kot je bil na tretji...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Slovenija / Projekti Pospešitev začetka gradnje odlagališča za jedrske odpadke

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi državnega sekretarja Blaža Košoroka 22.05. na delovnem obisku v družbah GEN...