LiuGong baterijski električni stroji
LiuGong baterijski električni stroji
  28.04.2020  |  11:43
Čas branja: 2 min
Konec leta 2019 je LiuGong predstavil tri baterijske električne stroje in sicer, dva bagra 906E-EV in 922F-EV ter nakladalnik 856H-EV.

Novi LiuGong električni stroji z BEV tehnologijo (ang. battery electric vehicle - BEV) so načrtovani za novo obdobje elektrifikacije gospodarstva. Uporabljajo najnovejšo, vendar preverjeno tehnologijo litij-ionskih baterijskih sistemov za shranjevanje energije. Ta energija je usmerjena v super visoko učinkovit stalen pogon z elektromagnetnimi motorji za ustvarjanje potrebne energije za uporabo in za vožnjo strojev.

Dvakratna izhodna moč stroja

Mehanski in hidravlični sistemi stroja so bili optimizirani za visoko učinkovitost: tipični BEV bo imel maksimalno izhodno moč v določenem trenutku - dvakrat večjo kot konvencionalni dizelski stroj. To omogoča baterijsko gnanim gradbenim strojem hitrejše pospeševanje kot tudi bolj usklajeno in natančno upravljanje s strojem. Premiki bodo tudi natančnejši glede na popoln elektronski nadzor nad vozilom. Močnejši, hitrejši in natančnejši vse to dodatno prispeva k višji produktivnosti, ki jo dvigne za več kot 10 % v primerjavi z dizelskim strojem.

Drugače od dizelsko gnanih strojev, so baterije zasnovane tako, da trajajo celotno življenjsko dobo stroja. Prav tako se izloči obremenjujoče dnevno vzdrževanje in redni servisi dizelskega motorja, saj sistem baterij in elektro-motornih sistemov zahteva ničelno vzdrževanje v življenjskem obdobju stroja. Vse to prihrani čas, material in denar.

Hitro in enostavno polnjenje baterij

Prva generacija LiuGong BEV baterij so opremljene s tehnologijo za hitro polnjenje in inovativno tehnologijo varčevanja z energijo, ki potrebuje samo eno uro, da se napolni na 80 % in lahko kljub temu ohrani daljše delovno obdobje. Uporabnik lahko preprosto priključi vozilo v polnilnik in opravi v tem času drugo delo. Ko je stroj pripravljen, se odklopi in nadaljuje delo. Celoten proces je bistveno čistejši kot z dizelsko gnanim strojem.

Bager 906E-EV

LiuGong 906E-EV bager je primer, kako hitro in enostavno lahko dizelski stroj pretvorimo v baterijsko električno vozilo. Opremljen je z baterijo, ki je dovolj zmogljiva za cel delovni dan. Čeprav je pretvorba v električni bager preprosta, je stroj še vedno močan, varčuje z energijo in je ekološko bistveno čistejši.

Bager 922F-EV

Novi 922F-EV bager izključno poganja električna energija. Veliki baterijski akumulatorji so nameščeni na sredni zadka za najugodnejše ravnotežje stroja. Elektro motor in hidravlični sistem sta bila optimalno nameščena, da še povečata operaterjev pogled iz kabine. Rezultat je vodilen stroj v svojem razredu glede operaterjevega pregleda iz kabine, ki bo še dodatno izboljšal produktivnost.

Nakladalnik 856H-EV

Značilnost novega 856H-EV je čista električna mobilnost z regeneracijo. To izboljšuje učinkovitost delovanja in zmanjšuje porabo energije. Predstava je neverjetna, s 300 in več kW trenutne maksimalne moči. Velike akumulatorske baterije so nameščene zadaj, kjer so zamenjale klasičen dizelski motor, kot protiutež. Celoten izgled in postavitev komponent vozila omogočata operaterju še boljši pregled iz stroja kot pri dizelskem nakladalniku.

Vsi trije stroji so oblikovani z uporabo nove platforme. To pomeni zelo visoko stopnjo enotnosti delov in sistemov v vseh novih električnih strojih LiuGong. Ta poenostavitev delov bo dodatno znižala skupne stroške lastništva stroja.

Stranka, ki izbere družino novih LiuGong električnih strojev bo prestopila v celovit nov električni »ekosistem», ki bo zmanjšal stroške prehoda na električne stroje. Del tega ekosistema je polnjenje, ta sistem »enega postanka polnjenja" bo rešil vse skrbi kupcev. Vse dodatne informacije o strojih LiuGong so na voljo pri zastopniku za Slovenijo podjetju TK TECH d.o.o.

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Novice
Novice Nova dobava Podjetje Grafist s štirmi novimi MAN-i

Gradbeno podjetje Grafist d.o.o. iz Kopra je danes prevzelo štiri nove tovornjake MAN iz serije TGS in TGM.

Mineral SI
Novice
Novice Slovenija Maja slovenska gospodarska klima boljša

Potem ko je bila gospodarska klima aprila na rekordno nizki ravni, se je maja nekoliko izboljšala, ugotavljajo državni statistiki.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Pnevmatike Nove pnevmatike Goodyear Omnitrac T za prikolice

Goodyear je predstavil novo pnevmatiko Omnitrac T, ki je namenjena priklopnikom za kombinirani prevoz, torej za vozila, ki vozijo ne samo...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Hrvaška / Projekti Gradnja mostu na polotok Pelješac z nekaj mesečno zamudo

Zaradi pandemije Covid-19 bo most na hrvaški polotok Pelješac zgrajen z manjšo zamudo. Dela tako ne bodo končana do konca julija 2021...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Intervju Ljubljanski avtocestni obroč je nujno potreben širitve

»Ljubljanski avtocestni obroč je treba najprej začasno razširiti na tretji pas brez odstavnih pasov, hkrati pa začeti pripravljati...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Nemčija / Projekti Prenova primestne železnice v Münchnu je v polnem teku

Deutsche Bahn širi primestno železniško omrežje v Münchnu. V Marienhofu v Altstadtu se gradi eden osrednjih vhodov v drugo osrednjo...

Mineral SI
Novice
Novice Slovenija Tretja razvojna os bo končana v roku

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je na tiskovni konferenci, ki je potekala 21.05. izpostavil, da »zaplet, kot je bil na tretji...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Slovenija / Projekti Pospešitev začetka gradnje odlagališča za jedrske odpadke

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je bil v družbi državnega sekretarja Blaža Košoroka 22.05. na delovnem obisku v družbah GEN...