Komatsu VIO bager
Komatsu VIO bager
  27.06.2019  |  09:53
Čas branja: 5 min
S svojim modelom, bagrom goseničarjem PC228USLC zadnje 11 serije s kratko nadgradnjo in z majhnim obračalnim radijem KOMATSU ponuja orodje, narejeno za delo na omejenem prostoru.

Izvajanje gradbenih posegov na prostorsko omejenih področjih je lahko za izvajalca precejšen izziv. Za tak izziv pa je potrebno tudi pravo orodje oz. stroj, ki tak izziv naredi izvedljiv. Komatsu vam s svojim modelom, bagrom goseničarjem PC228USLC zadnje 11 serije s kratko nadgradnjo in z majhnim obračalnim radijem ponuja orodje, narejeno za delo na omejenem prostoru, ki vam bo pomagalo rešiti izziv. S takim strojem boste kos nalogam tam, kjer delo z običajnim bagrom lahko predstavlja nevarnost, torej na cestah, v urbanih področjih in kjerkoli drugje, kjer je delovni prostor omejen.

Izjemne karakteristike bagra PC228USLC-11

Sprehodimo se okoli novega bagra in poglejmo, katere so njegove karakteristike. Zgradba kabine, narejena po ISO standardih in v kateri vlada nizka stopnja hrupnosti, je narejena in nameščena tako, da zagotavlja maksimalno varnost in udobje uporabnika. Velika vlečna in obračalna sila omogočata uspešno delovanje tudi na visečih terenih. Poleg tega pa ga odlikuje zelo majhen obračalni krog, ki znaša vsega 4,09 metra ali manj. To pomeni, da lahko stroj nemoteno dela na eni ali drugi polovici cestišča. Novost je tudi aluminijast oljni hladilnik, ki zagotavlja dobro toplotno prevodnost in regulira temperaturo olja brez dodatnega povečevanja vrtljajev vetrnice hladilnika, kar pa tudi pripomore k manjši hrupnosti stroja. Povečana, glede na predhodnik, je tudi nakladalna višina žlice, prav tako pa tudi doseg roke, kar pripomore k boljšim rezultatom dela. Kratek zadek stroja s sistemom štirih kamer pa zagotavlja varno delo tako, da upravljalcu ni potrebno nenehno nadzorovanje prostora za njim in mrtvih kotih. PC228USLC-11 odlikuje tudi izjemna stabilnost kar nudi velike dvižne zmogljivosti.

Motor – nizka poraba in velika zmogljivost

Kot smo že omenili, so produktivne zmožnosti stroja precej boljše kot pri klasičnem modelu PC210NLC-11. Za pogon služi motor znamke Komatsu z močjo 123 kW oz. 165 KS. Motor skladen z najnovejšo direktivo EU Tier 4F družbe Komatsu ima vgrajeno selektivno katalitično redukcijo (SCR) za še nižje emisije Nox s pomočjo dodatka AdBlue®. Z elektronskim krmilnim sistemom, ki uravnava pretok zraka, vbrizgavanje goriva, parametre zgorevanja in funkcije za čiščenje izpušnih plinov, motor optimizira zmogljivost, znižuje emisije in zagotavlja napredne diagnostične zmogljivosti. Strankam omogoča nižjo porabo goriva brez izgube zmogljivosti. Družba Komatsu še vedno uporablja turbopolnilnik spremenljive geometrije Komatsu (Variable Geometry Turbocharger - KVGT) ter ventil za vračanje izpušnih plinov v valj (EGR) za natančno uravnavanje temperature in zraka ter za daljšo življenjsko dobo komponent.

Celovit sistem za nadzor delovanja stroja

Za zagotavljanje zanesljivosti in vzdržljivosti izdelka v zahtevnih razmerah je družba Komatsu razvila celoten sistem, vključno z nadzorno programsko opremo, ki je bistvena za učinkovito delovanje sistema za čiščenje izpušnih plinov. Ta nadzorni sistem je vgrajen tudi v diagnostične sisteme za motor na krovu ter v KOMTRAX™, standardni telematski sistem družbe Komatsu.

Enostavno in pregledno upravljane

Z novim modelom PC228US2018 -LC-11 z mono enodelno roko in dolžino bagrskega kraka 2,9 m boste lahko dvignili za 1.000 kg težje breme, kot z klasičnim modelom PC210NLC-11, s kopalno žlico boste lahko segli 9.700 mm daleč, zakopali pa 6.620 mm globoko. Pri vsem tem vam bo pomoč Komatsujev nadzorni sistem Self- Diagnostic System, ki omogoča več delovnih nastavitev stroja. Nov Velik TFT (Thin Film Transistor) prikazovalnik, večbarvni 7-palčni, prikazovalnik skrbi za resnično pregledno odčitavanje podatkov. Omogoča natančno in enostavno predstavitev najpomembnejših delovnih parametrov. Preko že znanega visoko zmogljivega EMMS programa lahko nadzirate vse funkcije bagra, hkrati pa na njem nastavljate delovne zahteve za stroj in priključna orodja. Vidljivost ekrana je s pomočjo tekočih kristalov izboljšana in omogoča vidnost pod različnimi koti in svetlobo. Stikala oziroma tipke so mehke in natančno delujoče, prikazovalnik pa omogoča branje v slovenskem jeziku. Kontrolni program prikazuje nivo in količine olja v motorju in hidravličnem sistemu, temperaturo hladilnih tekočin, polnost baterij, pretočnost zraka do hladilnikov, opozarja na potrebo po menjavi olj in čistilcev ob določenih intervalih itd. Preko monitorja lahko neposredno izbirate optimalen tlak hidravličnega olja glede na zahtevnost dela.

Udobno delovno okolje

Kaj pa udobnost? Nova oblika stroja je omogočila namestitev velike klimatizirane kabine, ki nudi obilo prostora po višini in širini. Nastavitev sedeža omogoča odvisno ali neodvisno nastavljanje glede na upravljalne ročice, kar zagotavlja optimalno nastavitev delovnega prostora ne glede na velikost in obilnost upravljalca. Kabina, nameščena na silikonskih blažilnikih, je ločena od motornega prostora z medprostorom, kar pomeni le 71 dB (A) hrupa v notranjosti in minimalne vibracije kabine med delovanjem stroja. Posebnost pa so konveksna drsna vrata kabine, ki onemogočajo poškodbe le-teh na ozkih deloviščih, medtem ko so odprta. Vzdrževanje stroja je, kot je danes že nujnost, izredno poenostavljeno, saj so vsi elementi servisiranja lahko dostopni. Novi hibridni čistilci hidravličnega olja se menjajo vsakih 500 delovnih ur, hidravlično olje pa vsakih 5.000 delovnih ur.

Enostaven nadzor preko KOMTRAX™

Bager PC228USLC-11 je opremljen z najnovejšo tehnologijo oddaljenega nadzorovanja KOMTRAX™ z dostopom do podatkov preko spleta ali preko mobilne aplikacije KOMTRAX™ Mobile na vašem pametnem telefonu. Poleg zagotavljanja informacij, kot so raven goriva, delovne ure, lokacija, svarila in opozorila za vzdrževanje, KOMTRAX™ omogoča tudi nadziranje ravni tekočine AdBlue®, regeneracijo filtra za trdne delce za dizelske motorje Komatsu Diesel Particulate Filter (KDPF) ter zdaj zagotavlja tudi opozorila o poskusu kraje goriva, preko telekomunikacije 3G. Novi sistem za identifikacijo upravljavca sporoča ključne operativne informacije za več različnih upravljavcev, nova funkcija samodejne zaustavitve v primeru daljšega časa nedelovanja pa omogoča nižje stroške obratovanja.

Brezplačen program vzdrževanja

Vsi stroji Komatsu EU Stage 4F imajo Komatsu CARE®, brezplačen program vzdrževanja do 2.000 delovnih ur, ki ga izvede servisna služba Kuhn d.o.o., ki zagotavlja originalne nadomestne dele Komatsu. Program Komatsu CARE® vključuje tudi dve brezplačni zamenjavi KDPF filtra ter garancijo za prvih pet let ali 9000 ur za KDPF ter selektivno katalitično redukcijo (SCR). »S programom Komatsu CARE® v okviru standardne ponudbe poskrbimo tudi, da so naše stranke lahko brez skrbi,« pravi Borut Zdolšek, vodja servisa pri Komatsu Slovenija. »S to ponudbo, ki je edinstvena v industriji, bo vaš novi stroj EU Stage 4F deloval brez težav in učinkovito, strankam pa bo predstavljal neprecenljivo vrednost.« Za dodatne informacije o predstavljenem novem bagru se obrnite na zastopnika za Slovenijo podjetje Kuhn d.o.o. iz Trzina.

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo PRIKOLICE SCHWARZMÜLLER Gradbeni segment v fokusu prihodnjega razvoja

Skupina Schwarzmüller ima v svojem proizvodnem programu že več kot 50 vrst prikolic in nadgradenj, namenjenih različnim delom v...

Mineral SI
Novice
Novice Goodyear Goodyear bo zmogljivost pnevmatik izpopolnjeval v vesolju

Goodyear bo na Mednarodni vesoljski postaji v okviru projekta ameriškega nacionalnega laboratorija testiral material, ki se uporablja pri...

Mineral SI
Novice
Novice Gradbeni trg Upad vrednosti gradenj stanovanjskih objektov

Tako letna kot mesečna vrednost opravljenih del na stanovanjskih stavbah se je maja znižala. Na letni ravni je po izračunih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 50 največjih podjetij v rudarskem sektorju

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (rudarstvo B) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih proizvajalcev gradbenih materialov

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (C23) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih podjetij v gradbeništvu

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (gradbeništvo F) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeništvo Analiza podjetij v dejavnosti gradbeništvo

Dejavnost gradbeništvo v Sloveniji v letu 2018 predstavlja 20.764 podjetij in podjetnikov, ki so skupaj ustvarili 5.578.256.675 eur...