Nova generacija 8 Liebherr buldožerjev
Nova generacija 8 Liebherr buldožerjev
  27.06.2019  |  09:21
Čas branja: 3 min
Na Baumi 2019 je Liebherr predstavil svojo novo generacijo 8 buldožerjev z novim PR 736 G8. Opremljen z novo tehnologijo za še več udobja strojnika, odličnimi karakteristikami za planiranje in novim standardnim sistemom za planiranje, je PR 736 G8 buldožer za vse aplikacije, ki zahtevajo planiranje.

Novega buldožerja PR 736 G8 poganja na novo razvit dizelski Liebherr motor serije EVO (160 kW / 217 KM). Motor je v skladu z emisijskimi standardi stopnje V, izpušni plini pa so očiščeni s kombinacijo DOC (dizel oksidacijski katalizator) in SCR filtrom (selektivna katalitska redukcija). Poleg tega imajo kupci na trgih LRC na voljo dodatne različice motorjev in opreme. Delovna teža strojev znaša do 25.500 kg. Za pokrivanje maksimalno velikega obsega uporabe so na voljo različne različice plugov (raven, polU in 6-točkovni planirni plug) z zmogljivostjo od 4,1 do 5,56 m3, kot tudi številne možnosti opreme za zadnji del stroja.

Kabina: izboljšano udobje in varnost

Kabina operaterja ponuja številne nove funkcije, da bo delo še bolj ergonomsko in produktivno: prvič je v razredu 25 ton uporabljen ročaj z vgrajenim joystickom za zadnji riper. To zagotavlja stabilno sedenje med vožnjo po neravnem terenu. Popolno ločevanje kabine od bazičnega dela stroja in optimizacija hrupa sta znatno zmanjšala vibracije in dodatno izboljšali spektre hrupa v smislu kritičnih frekvenc. Standardna klimatska naprava ohranja stalno temperaturo kabine tudi v slabih vremenskih razmerah. Nova osvetlitev dostopa in spuščanja s funkcijo zakasnitve, ki se lahko aktivira od zunaj, zagotavlja dodatno varnost v mraku. Velik 9-palčni zaslon je nova informacijska in kontrolna postaja za vse ustrezne podatke o delovanju. Tukaj lahko med drugim strojnik natančno prilagodi odziv vožnje in usmeritve na osebne potrebe, ki si jih shrani. Glavne funkcije se še vedno lahko upravljajo s pomočjo tipk in ključev. Zaslon se uporablja za konfiguracijo in fine nastavitve.

Liebherr OAS - sistemi za pomoč operaterjem

Nov sistem pomoči na buldožerjih generacije 8 ponujajo tri ravni pomoči: "Free Grade" za aktivno stabilizacijo planirnega pluga med finim planiranjem, "Definition Grade" za avtomatsko pozicioniranje planirnega pluga pri ustvarjanju 2D planiranja in "3D Grade" kot opcijsko GPS upravljanje stroja za modeliranje kompleksnih oblik terena - med drugim s standardno GPS / GNSS anteno na strehi. Liebherjev aktivni sistem za krmiljenje senzorjev za stabilizacijo vseh osi pluga je del standardne opreme. Dva neodvisna, trajno integrirana senzorska vezja (žiroskopski in inercijski senzor) omogočajo izjemno visoke hitrosti in popolno fino planiranje ves čas.

Visoka produktivnost in izjemne planirane zmogljivosti

Močna elektronsko-pilotno krmiljena delovna hidravlika omogoča hitre delovne cikle z visoko natančnostjo. Lahko se optimalno prilagodi pogojem delovanja in zahtevam upravljavca. Poleg hidrostatičnega pogona je iz uspešne generacije 6 prevzet tudi proaktivni sistem za prilagoditev zmogljivosti in način Eco. Visoka zmogljivost potiskanja omogoča še posebej ekonomično delovanje. Nov 6-točkovni plug z večjo zmogljivostjo (do 4,84 m3) izboljšuje proizvodno zmogljivost in olajša planiranje z optimizirano geometrijo.

Nizki stroški vzdrževanja in LiDAT kot standard

Velike široko odprte lopute osrednjih mest za vzdrževanje in nagib kabine, ki je standarden, olajšajo dnevno vzdrževanje in dostop za inšpekcijske namene. Dolgi servisni intervali z uporabo maziv Liebherr bistveno prispevajo k nizkim obratovalnim stroškom. Standardni sistem za upravljanje flote LiDAT zagotavlja informacije o lokaciji in tudi o delovanju buldožerjev. To vključuje pozicijo stroja, trajanje delovanja in uporabe, podatke o porabi goriva in servisnem intervalu. Za več informacij o novi generacije 8 se obrnite na podjetje KP Motor d.o.o. iz Ljubljane, ki je uradni zastopnik za gradbeno mehanizacijo Liebherr za Slovenijo.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo PRIKOLICE SCHWARZMÜLLER Gradbeni segment v fokusu prihodnjega razvoja

Skupina Schwarzmüller ima v svojem proizvodnem programu že več kot 50 vrst prikolic in nadgradenj, namenjenih različnim delom v...

Mineral SI
Novice
Novice Goodyear Goodyear bo zmogljivost pnevmatik izpopolnjeval v vesolju

Goodyear bo na Mednarodni vesoljski postaji v okviru projekta ameriškega nacionalnega laboratorija testiral material, ki se uporablja pri...

Mineral SI
Novice
Novice Gradbeni trg Upad vrednosti gradenj stanovanjskih objektov

Tako letna kot mesečna vrednost opravljenih del na stanovanjskih stavbah se je maja znižala. Na letni ravni je po izračunih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 50 največjih podjetij v rudarskem sektorju

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (rudarstvo B) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih proizvajalcev gradbenih materialov

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (C23) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih podjetij v gradbeništvu

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (gradbeništvo F) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeništvo Analiza podjetij v dejavnosti gradbeništvo

Dejavnost gradbeništvo v Sloveniji v letu 2018 predstavlja 20.764 podjetij in podjetnikov, ki so skupaj ustvarili 5.578.256.675 eur...