Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München
Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München
  08.03.2019  |  10:59
Čas branja: 2 min
Razmere v gradbenem sektorju, ki je že drugo leto v močnem porastu tako v Sloveniji kot na drugih bližnjih trgih, vplivajo tudi na poslovanje podjetja Ferokov. V podjetju se trgu prilagajajo z večanjem flote gradbenih dvigal, dodatnim zaposlovanjem in s še večjo fleksibilnostjo pri sprejemanju in izvajanju projektov. Ferokov bo tudi letos predstavljen kot pooblaščeni distributer gradbenih žerjavov Potain korporacije Manitowoc Crane Group na največjem gradbenem sejmu Bauma 2019 v Münchnu, na katerega vabi tudi svoje naročnike.

V zadnjih dveh letih močne gradbene rasti na evropskem trgu je podjetje Ferokov za več kot 150 odstotkov povečalo floto žerjavov. Povečanje flote je šlo predvsem v smeri nakupa novih žerjavov in pomlajevanja flote, s katero je mogoče zadostiti najzahtevnejšim projektom naročnikov na trgih Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije, kjer je Ferokov prisoten. Na Hrvaškem je Ferokov prisoten s podružnico, v Srbiji pa s hčerinskim podjetjem K.I.G.O. d.o.o.

Pomlajena flota pomeni, da so žerjavi opremljeni z najsodobnejšo in najnaprednejšo dvižno tehnologijo, ki najemniku žerjava prinaša bistven ROI*. Z novimi tehnologijami je mogoče žerjave hitreje postaviti, jih enostavneje upravljati, zmogljivejši so pri prenašanju bremen, imajo optimiziran diagnostični sistem, predvsem pa so možnosti okvar bistveno manjše kot pri starejših žerjavih.

Ferokov ima v floti 75 žerjavov, od tega kar 6 povsem novih samopostavljivih žerjavov tipa Hup 40-30 in Igo 50. Hup 40-30 se je izkazal za enega izmed najpogosteje izposojenih na slovenskem trgu zaradi njegove zmogljivosti, preciznosti, enostavnosti upravljanja in številnih konfiguracij.

Med stolpnimi žerjavi je zmagovalec MDT 219, ki s CCS sistemom slovi po hitrosti postavljanja kot po učinkovitosti in popolnem nadzoru nad delovanjem žerjava, hkrati pa je njegova nosilnost vse do 10 ton. Modelov Potain MDT 219 ima Ferokov v lasti šest.

Prednost podjetja Ferokov je v celoti pokrita logistika in montaža žerjavov. V floti vozil je več tovornjakov za prevoz žerjavov, avtodvigalo in samovozeči stroj Gapo za daljinsko upravljanje in pozicioniranje žerjava na težko dostopnih gradbiščih ter nekaj servisnih vozil. Tehnična ekipa je strokovna, redno šolana in odzivna 24/7.

Osnovno vodilo korporacije Manitowoc Crane Group, ki proizvaja žerjave Potain, pri proizvodnji novih dvižnih kapacitet je osredotočenost na naročnika-kupca, na enostavno upravljanje žerjavov, na kakovost, vzdržljivost, produktivnost in učinkovitost žerjavov. Na Baumi bo predstavljenih 6 novih žerjavnih modelov in številne novosti na področju dvižne tehnologije. Na površini 3.300 m² bo Ferokov skupaj s kroporacijo Manitowoc prisoten na razstavnem prostoru  FS 1201, FS 1202 in FS 1302/1. Poleg zunanjega prostora bo obiskovalcem na voljo tudi zaprti paviljon za srečanja s poslovnimi partnerji in naročniki.

Ferokov vas prijazno vabi, da jih obiščete na Baumi 2019!

* return on investment (op.p. povratek na investicijo)

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Intervju Nikdar se ne sme izbrati ponudnik z dampinško ceno

Z Andreasom Frommom, direktorjem Asfinaga, smo se pogovarjali na 2. gradbeni konferenci »Biznis & trendi v gradbeništvu«, ki je potekala...

Mineral SI
Novice
Novice Wirtgen Group Nove Wirtgen freze za rezkanje asfalta

Wirtgen je na Baumi 2019 predstavil linijo inteligentnih frez v svoji F seriji, katerih cilj je pomagati operaterjem, da ohranijo optimalno...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Reportaža Bauma 2019 = Bauma presežkov

Baumi 2019 je uspelo na eno prizorišče pripeljati vse segmente gradbene panoge, vodilne proizvajalce in vse ključne novosti ter trende v...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Kolektor Gradbeništvo V leto 2019 z novimi gradbenimi projekti

V največjem slovenskem gradbenem podjetju Kolektor Gradbeništvo je danes zaposlenih več kot 800 zaposlenih, ki smo specializirani za...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Pri gradbincih primanjkuje izobraženega in izkušenega kadra

Slovenska gradbena podjetja bodo zaposlovala manj kot lani; kljub pesimističnim napovedim o ohlajanju gospodarstva jim naročila ne...

Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.