Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München
Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München
  08.03.2019  |  10:59
Čas branja: 2 min
Razmere v gradbenem sektorju, ki je že drugo leto v močnem porastu tako v Sloveniji kot na drugih bližnjih trgih, vplivajo tudi na poslovanje podjetja Ferokov. V podjetju se trgu prilagajajo z večanjem flote gradbenih dvigal, dodatnim zaposlovanjem in s še večjo fleksibilnostjo pri sprejemanju in izvajanju projektov. Ferokov bo tudi letos predstavljen kot pooblaščeni distributer gradbenih žerjavov Potain korporacije Manitowoc Crane Group na največjem gradbenem sejmu Bauma 2019 v Münchnu, na katerega vabi tudi svoje naročnike.

V zadnjih dveh letih močne gradbene rasti na evropskem trgu je podjetje Ferokov za več kot 150 odstotkov povečalo floto žerjavov. Povečanje flote je šlo predvsem v smeri nakupa novih žerjavov in pomlajevanja flote, s katero je mogoče zadostiti najzahtevnejšim projektom naročnikov na trgih Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije, kjer je Ferokov prisoten. Na Hrvaškem je Ferokov prisoten s podružnico, v Srbiji pa s hčerinskim podjetjem K.I.G.O. d.o.o.

Pomlajena flota pomeni, da so žerjavi opremljeni z najsodobnejšo in najnaprednejšo dvižno tehnologijo, ki najemniku žerjava prinaša bistven ROI*. Z novimi tehnologijami je mogoče žerjave hitreje postaviti, jih enostavneje upravljati, zmogljivejši so pri prenašanju bremen, imajo optimiziran diagnostični sistem, predvsem pa so možnosti okvar bistveno manjše kot pri starejših žerjavih.

Ferokov ima v floti 75 žerjavov, od tega kar 6 povsem novih samopostavljivih žerjavov tipa Hup 40-30 in Igo 50. Hup 40-30 se je izkazal za enega izmed najpogosteje izposojenih na slovenskem trgu zaradi njegove zmogljivosti, preciznosti, enostavnosti upravljanja in številnih konfiguracij.

Med stolpnimi žerjavi je zmagovalec MDT 219, ki s CCS sistemom slovi po hitrosti postavljanja kot po učinkovitosti in popolnem nadzoru nad delovanjem žerjava, hkrati pa je njegova nosilnost vse do 10 ton. Modelov Potain MDT 219 ima Ferokov v lasti šest.

Prednost podjetja Ferokov je v celoti pokrita logistika in montaža žerjavov. V floti vozil je več tovornjakov za prevoz žerjavov, avtodvigalo in samovozeči stroj Gapo za daljinsko upravljanje in pozicioniranje žerjava na težko dostopnih gradbiščih ter nekaj servisnih vozil. Tehnična ekipa je strokovna, redno šolana in odzivna 24/7.

Osnovno vodilo korporacije Manitowoc Crane Group, ki proizvaja žerjave Potain, pri proizvodnji novih dvižnih kapacitet je osredotočenost na naročnika-kupca, na enostavno upravljanje žerjavov, na kakovost, vzdržljivost, produktivnost in učinkovitost žerjavov. Na Baumi bo predstavljenih 6 novih žerjavnih modelov in številne novosti na področju dvižne tehnologije. Na površini 3.300 m² bo Ferokov skupaj s kroporacijo Manitowoc prisoten na razstavnem prostoru  FS 1201, FS 1202 in FS 1302/1. Poleg zunanjega prostora bo obiskovalcem na voljo tudi zaprti paviljon za srečanja s poslovnimi partnerji in naročniki.

Ferokov vas prijazno vabi, da jih obiščete na Baumi 2019!

* return on investment (op.p. povratek na investicijo)

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.

Mineral SI
Novice
Novice Yanmar / ViO82 Nov Yanmar bager za urbano okolje

Yanmar Construction Equipment Europe je predstavil svoj novi midi bager ViO82, ki naj bi bil posebej primeren za gradbena dela v urbanih...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Bauma Učinkovitost je v prvem planu

Za leto 2019 je Scania pripravila dodatne izboljšave svojih motorjev DC 09 in DC 13, slednje pa temeljijo na manjšem trenju pogonskih...

Mineral SI
Novice
Novice CASE / Bauma Kombinirano Case krmiljenje za grederje

Case bo na Baumi 2019 predstavil svojo inovativno kombinacijo krmiljenja za grederje. Krmiljenje združuje industrijsko standardne kontrole...

Mineral SI
Novice
Novice Liebherr / Bauma "Together. Now & Tomorrow."

V prevodu »Skupaj. Sedaj & Jutri.« je skupni slogan družbe Liebherr, pod katerim se bo predstavila na sejmu Bauma 2019.

Mineral SI
Novice
Novice Dehkatrade Cetin / Airman Airman AX55-U6A