Nov bager Kobelco serije 7
Nov bager Kobelco serije 7
  04.03.2019  |  20:44
Čas branja: 2 min
Kobelco bo na letošnjem sejmu Bauma, ki se bo odvijal med 8. In 14. aprilom v Münchnu, med drugimi novostmi predstavil tudi prenovljen 9 tonski bager serije 7 na gosenicah. Pravzaprav ne gre za prenovo modela, temveč za popolnoma spremenjen bager.

Popolnoma prenovljena kabina

Novosti, ki jih je takoj opaziti so spremembe v kabini oz. delovnem okolju operaterja. Ta je v popolnosti spremenjen. Nov je sedež, ki ima sedaj večji hod vzmetenja in je tako lažje prilagodljiv vsem velikostim in težam operaterjev. Nov je tudi monitor, katerega se sedaj upravlja preko vrtilnega gumba in ponuja zaradi večjega ekrana boljši pregled nad izbirami funkcij. Pred nastavljene opcije priključkov se enostavno zamenjajo.

Klimatska naprava se prav tako upravlja preko treh vrtljivih gumbov, cirkulacija zraka pa je glede na prejšnji model precej boljša. Radijski sprejemnik omogoča prostoročno telefoniranje in poslušanje glasbe tudi preko USB vhoda. Seveda so nasloni rok prilagodljivi v vse smeri in je tako zelo enostavno najti idealen položaj za delo.

Spremembe nad in pod pokrovom motorja

Na zunaj se stroj od predhodnika loči po bolj strmo padajočem pokrovu desne strani stroja, s čemer so dosegli lažji dostop do rezervoarja goriva in črpalke za polnjenje goriva, ki je v standardni opremi. Stranska in zadnja kamera, ki sta tudi v standardni opremi, sta sedaj skriti v pokrovih, ter tako manj izpostavljeni mehanskim poškodbam. Bistvena sprememba pa se je zgodila tudi pod motornim pokrovom, tam je sedaj močnejši (53,7 kW) motor, ki ustreza emisijskem standardu Stopnja V.

Večji motor pa ne bo občutno povečal porabe goriva in se bodo še vedno držali mota "Mi vam prihranimo gorivo". Z močnejšim motorjem je nov stroj dobil tudi močnejše hidravlične črpalke, ki imajo sedaj skupaj kar 193 l/min pretoka.

Posledično so se občutno izboljšale zmogljivosti stroja. Delovni cikel se je izboljšal za 15 %, za 37 % se je povečala hitrost cilindra podaljška roke, za 26,9 % se je povečala hitrost premikanja stroja v klanec, občutno pa se je povečala tudi trgalna sila na zobu žlice stroja in sicer, iz 52,7 kN (serija 3) na 60,2 kN (nova serija 7). Stroju so tudi povečali razdaljo med gosenicami in kabino, ter gib pluga v globino. Omembe vredno je tudi dejstvo, ki ga pri Kobelcu še posebej poudarjajo, da so vsi stroji narejeni ročno na Japonskem ("Hand build in Japan").

Kot že rečeno bo stroj premierno predstavljen na sejmu Baumi v Münchnu na zunanjem razstavnem prostoru FN 1016, kjer si bo moč ogledati tudi druge bagre Kobelco. Kmalu po sejmu pa bo nov model bagra SK 85MSR7 slovenskemu trgu ponudil tudi slovenski zastopnik strojev Kobelco, Kotech d.o.o., kjer se lahko detajlneje pozanimate glede novega in tudi ostalih modelov bagrov Kobelco.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Intervju Nikdar se ne sme izbrati ponudnik z dampinško ceno

Z Andreasom Frommom, direktorjem Asfinaga, smo se pogovarjali na 2. gradbeni konferenci »Biznis & trendi v gradbeništvu«, ki je potekala...

Mineral SI
Novice
Novice Wirtgen Group Nove Wirtgen freze za rezkanje asfalta

Wirtgen je na Baumi 2019 predstavil linijo inteligentnih frez v svoji F seriji, katerih cilj je pomagati operaterjem, da ohranijo optimalno...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Reportaža Bauma 2019 = Bauma presežkov

Baumi 2019 je uspelo na eno prizorišče pripeljati vse segmente gradbene panoge, vodilne proizvajalce in vse ključne novosti ter trende v...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Kolektor Gradbeništvo V leto 2019 z novimi gradbenimi projekti

V največjem slovenskem gradbenem podjetju Kolektor Gradbeništvo je danes zaposlenih več kot 800 zaposlenih, ki smo specializirani za...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Pri gradbincih primanjkuje izobraženega in izkušenega kadra

Slovenska gradbena podjetja bodo zaposlovala manj kot lani; kljub pesimističnim napovedim o ohlajanju gospodarstva jim naročila ne...

Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.