Nova generacija CAT bagrov
Nova generacija CAT bagrov
  04.03.2019  |  20:24
Čas branja: 2 min
Bagri znamke Cat® v industriji že vrsto let predstavljajo sinonim za kakovost in postavljajo standarde učinkovitosti ter zanesljivosti. Nedavno se je njihova družina 20 tonskih bagrov povečala za tri revolucionarne modele, ki predstavljajo kvantni preskok v razvoju bagrov.

Ne glede na vrsto dela, bodo uporabniki novih bagrov z njimi dosegli vrhunsko zmogljivost, neprekosljivo vsestranskost in izjemno ekonomično porabo goriva. Njihov glavni poudarek je na enostavnem in trajnostnem delovanju, kot tudi na najnovejših varnostnih in tehnoloških funkcijah, ki omogočajo učinkovito upravljanje.

Delo na višji ravni

Trije novi modeli 320 GC, 320 in 323 prinašajo do kar 45 % večjo produktivnost, 15 % nižje stroške vzdrževanja in do 25 % manjšo potrošnjo goriva v primerjavi s prejšnjimi modeli. Vse to je mogoče z integracijo najnovejših tehnologij in funkcij, ki so zasnovane za doseganje večje produktivnosti ob nižjih stroških. Ti bagri prihodnje generacije bodo popolnoma spremenili način dela: novi 320 GC zagotavlja nižje stroške porabe goriva, model 320 dosega višjo stopnjo produktivnosti, novi model 323 pa je neprimerljivo zmogljivejši v najtežjih delovnih pogojih.

Povečanje učinkovitosti do 45 %

Cat 320 in Cat 323 ponujata izjemno visok nivo standardne tovarniško vgrajene tehnologije v industriji. Različno izkušeni upravljavci lahko sedaj kopljejo, nalagajo in planirajo bolj zanesljivo, hitreje in natančneje. To pomeni, da je delo prej zaključeno, da je manj ponovitev in da so stroški nižji. S pomočjo tehnologije Cat Grade boste zmanjšali stroške goriva in delovne stroške, saj ta odpravlja stroške količenja po standardni metodi in vam omogoča, da splanirate teren z manj potezami, zmanjšajte število delovnih ur stroja ter zmanjšajte količino potrebnega materiala, saj so stroji veliko bolj natančni. Cat Payload, ki je tovarniško integriran v bagrih Cat 320 in 323, zagotavlja natančne cilje obremenitve in večjo učinkovitost nalaganja s tehtanjem v realnem času, s čimer se prepreči preveliko ali premalo nakladanje. Strojna in programska oprema Cat LINK™ nadalje prinašata ključne informacije o delovanju stroja ter tako za piko na i poskrbita še za povezanost delovišča s pisarno ter strankami.

Do 25 % manjša potrošnja goriva

Bagri nove generacije porabijo do 25 % manj goriva v primerjavi s prejšnjimi primerljivimi modeli. Novi pametni način delovanja motorja avtomatsko uskladi moč motorja in hidravlično moč s pogoji kopanja, kar optimizira porabo goriva in zmogljivost. Hitrost motorja se samodejno zniža, ko ni hidravličnega povpraševanja, kar dodatno zmanjša porabo goriva. Z novim hidravličnim sistemom, izdelanim za odzivnost in učinkovitost, so Cat 320 GC, 320 in 323 opremljeni z novim glavnim regulacijskim ventilom, ki odpravlja potrebo po pilotskih linijah, zmanjšuje izgube tlaka in zmanjšuje porabo goriva. Manj hidravličnih vodov na bagrih zmanjša porabo za 20 %, kar znižuje dolgoročne obratovalne stroške.

Do 15 % nižji stroški vzdrževanja

Intervali vzdrževanja nove generacije Catovih bagrov so daljši in sinhronizirani, filtri pa bolj zmogljivi in imajo daljšo življenjsko dobo, kar uporabnikom omogoča, da prihranijo tako čas, kot denar. Novi Cat hidravlični povratni filter se na primer ponaša s 3.000-urno življenjsko dobo, kar je 50 % povečanje glede na prejšnje filtre, novi Cat filter zraka pa s kar 100 % povečanjem v primerjavi s prejšnjimi modeli. Vzdrževanje novih Catovih bagrov 320 GC, 320 in 323 je tako hitrejše in cenejše ter prinaša do kar 15 % prihranka v primerjavi s prejšnjimi modeli.

Z novo generacijo bagrov se je podjetje Caterpillar še bolj približalo strankam in pokazalo posluh za njihove potrebe. Uporabniki bodo delo sedaj opravljali ne samo natančneje in enostavneje, pač pa tudi hitreje in z nižjimi stroški. Skratka, produktivnost brez primere! Za svetovanje in več informacij se obrnite na predstavnika podjetja Teknoxgroup Slovenija d.o.o., pooblaščenega zastopnika za Cat mehanizacijo v Sloveniji.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Intervju Nikdar se ne sme izbrati ponudnik z dampinško ceno

Z Andreasom Frommom, direktorjem Asfinaga, smo se pogovarjali na 2. gradbeni konferenci »Biznis & trendi v gradbeništvu«, ki je potekala...

Mineral SI
Novice
Novice Wirtgen Group Nove Wirtgen freze za rezkanje asfalta

Wirtgen je na Baumi 2019 predstavil linijo inteligentnih frez v svoji F seriji, katerih cilj je pomagati operaterjem, da ohranijo optimalno...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Reportaža Bauma 2019 = Bauma presežkov

Baumi 2019 je uspelo na eno prizorišče pripeljati vse segmente gradbene panoge, vodilne proizvajalce in vse ključne novosti ter trende v...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Kolektor Gradbeništvo V leto 2019 z novimi gradbenimi projekti

V največjem slovenskem gradbenem podjetju Kolektor Gradbeništvo je danes zaposlenih več kot 800 zaposlenih, ki smo specializirani za...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Pri gradbincih primanjkuje izobraženega in izkušenega kadra

Slovenska gradbena podjetja bodo zaposlovala manj kot lani; kljub pesimističnim napovedim o ohlajanju gospodarstva jim naročila ne...

Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.