Dan asfalterjev 2018
Dan asfalterjev 2018
  13.12.2018  |  14:20
Čas branja: 1 min
29. novembra 2018 je že tradicionalno potekal Dan asfalterjev v organizaciji Združenja asfalterjev Slovenije. Dogodek, že sedmi po vrsti, je bil organiziran na Dvoru Jezeršek na Zgornjem Brniku.

Na ta dan so se sestala vsa strokovna telesa, ki delujejo v okviru ZAS – Tehnični odbor, Sekcija za izobraževanje, Sekcija za hidroizolacije ter Odbor za zdravje, varnost in okolje. Na skupnem sestanku Tehničnega odbora ter Odbora za zdravje, varnost in okolje so bile s strani dr. Tušar Marjana, ZAG, predstavljene Tehnične smernice za tople asfaltne zmeri ter s strani Zvoneta Britovška, DRI upravljanje investicij, d.o.o., Tehnične specifikacije za prometno infrastrukturo.

Osrednji dogodek Dneva asfalterjev je  bil sestanek predstavnikov Odbora Podjetij in družb ZAS ter strokovna predavanja z naslednjo vsebino:

  • Krožna analiza asfaltnih zmesi 2018 (dr. Marjan Tušar, ZAG)
  • Oprema za vgrajevanje asfaltnih zmesi in naprava za spremljanje temperature – digitalizacija pri vgrajevanju asfaltnih cest (Simon Operčkal, Kolektor CPG)
  • Alternativna hidroizolacija na premostitvenih objektih (Metod Zavodnik, HIPOX in Matjaž Gregorič, Lespatex)
  • Uporaba naravnega asfalta Uintatite za najtežje prometne obremenitve (Michael Leimer, Advanced Chemical Trading)

     

Sestanek Odbora podjetij in družb

Sestanka Odbora Podjetij in družb se je udeležilo več kot 50 predstavnikov odbora  ter drugih članov ZAS. Sestanek je vodil predsednik združenja Slovenko Henigman, kjer je bilo obravnavanih 10 točk dnevnega reda, med drugim informacija o doseženi proizvodnji asfalta za leto 2017, kakovosti asfalterskih del v letu 2018, mednarodno sodelovanje z EAPA in informacija o delavnici o dimenzioniranju voziščnih konstrukcij, ki je letos v skupni organizaciji slovenskega in češkega združenja ter OMV, potekala na Češkem. Udeležencem sestanka je novosti pri naročniku DARS predstavil Matic Poznič. Vsekakor se gradbenikom ni potrebno bati, saj so v pripravi številni novi projekti.

Ob koncu sestanka so bile podane pobude in predlogi za delo v prihodnje. Potrebno bo okrepiti vse naše aktivnosti in nadaljevati z začeto modernizacijo tako pri tehnologijah gradnje kot pri pripravi in kvalitetni spremljavi tako v laboratoriju kot na terenu. Po uradnem delu srečanja je sledilo skupno druženje.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.

Mineral SI
Novice
Novice Yanmar / ViO82 Nov Yanmar bager za urbano okolje

Yanmar Construction Equipment Europe je predstavil svoj novi midi bager ViO82, ki naj bi bil posebej primeren za gradbena dela v urbanih...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Bauma Učinkovitost je v prvem planu

Za leto 2019 je Scania pripravila dodatne izboljšave svojih motorjev DC 09 in DC 13, slednje pa temeljijo na manjšem trenju pogonskih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni žerjavi Potain Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München

Razmere v gradbenem sektorju, ki je že drugo leto v močnem porastu tako v Sloveniji kot na drugih bližnjih trgih, vplivajo tudi na...

Mineral SI
Novice
Novice CASE / Bauma Kombinirano Case krmiljenje za grederje

Case bo na Baumi 2019 predstavil svojo inovativno kombinacijo krmiljenja za grederje. Krmiljenje združuje industrijsko standardne kontrole...

Mineral SI
Novice
Novice Liebherr / Bauma "Together. Now & Tomorrow."

V prevodu »Skupaj. Sedaj & Jutri.« je skupni slogan družbe Liebherr, pod katerim se bo predstavila na sejmu Bauma 2019.