Asfaltne tehnologije Lintec & Linnhoff
Asfaltne tehnologije Lintec & Linnhoff
  14.11.2018  |  09:34
Čas branja: 2 min
DRUŽBA LINTEC & LINNHOFF IMA DOLGOLETNO TRADICIJO V IZDELAVI ASFALTNIH BAZ IN BETONARN. ZGODBA SE JE ZAČELA LETA 1919. SKOZI RAZVOJ PODJETJA SO JIH ZAZNAMOVALI ŠTEVILNI IZUMI IN INOVACIJE, KI SO VPLIVALE NA RAZVOJ ASFALTNIH BAZ.

Ključne prednosti Lintec & Linnhoff

Dve njihovi ključni rešitvi oz. produkta sta ISO kontejnerska gradnja / sestava baz in dvojni presejalni boben. Montaža baz v ISO kontejnerjih omogoča najnižje logistične stroške ter tudi najhitrejšo montažo in  demontaža baz. Današnji industrijski standard za ISO kontejnerske baze, je Lintec & Linnhoff prvič predstavil že v osemdesetih. Drugi omenjeni produkt družbe pa je presejalni boben, ki obsega dva tehnološka procesa hkrati: ogrevanje in sejanje agregatov, ki jih boben opravi istočasno na istem mestu - torej v dvojnem sejalnem bobnu. Na ta način se je energetska učinkovitost povečala na zavidljivo raven. Poraba goriva na tono proizvedenega asfalta se je opazno zmanjšala!

Asfaltne baze

Asfaltne baze so razdeljene na CSD serijo v rangu zmogljivosti od 80 do 160 t/h. To so tako imenovane projektne baze, ki so enostavne za montažo in transport, ob upoštevanju intermodalnega prevoza. Odlikuje jih hiter odzivni čas in nizki stroški obratovanja. Večja produktivnost pomeni večjo velikost komponent. Baze serije CSM so zmogljivosti od 160 do 300 t/h in imajo konvencionalno tehnično rešitev, ločen gorilnik in boben. Prav tako pa so vse baze iz te serije kontejnerske, in jih je mogoče enostavno namestiti kjerkoli na svetu. Velika prednost ponudbe Lintec & Linnhoff asfaltnih baz za vse stranke, je možnost izbire med različnimi možnostmi, konfiguracijami in kasnejšo nadgradnjo, ki je popolnoma preprosta in stroškovno ugodna.

Široka dodatna ponudba

Lintec & Linnhoff ponuja vrhunsko tehnologijo gorilcev, ki so lahko na plin, dizel, premogom ali katero koli kombinacijo. Gorilniki so zelo natančni in lahko delujejo v velikem obsegu materiala. Poleg tega je na voljo tudi celoten spekter dodatnih naprav kot so, polnilci, bitumenski rezervoarji (vodoravni ali navpični), rezervoarji za gorivo, instalacije za dovod dodatkov, sistemi silosov za vroči asfalt (ločen ali integriran v bazo), sistemi hladnega ali vročega asfaltnega recikliranja.

Sistem za bitumensko vbrizgavanje

Pri Lintec & Linnhoff lahko stranka dobi izjemen sistem za bitumensko vbrizgavanje za produkcijo vročega asfaltna – LEP95. LEP95 vključuje lastne tehnične rešitve za proizvodnjo pene bitumna znotraj mešalca. Vse asfalte recepture, se lahko proizvajajo od 95 do 100 °C. Poleg glavnih prednosti kot so, manjša poraba goriva, nižjih stroški transporta ter enostavne montaže baze, je polaganje asfalta na delovišču prijaznejše za osebje in okolje.

Betonarne Lintec & Linnhoff

Lintec & Linnhoff betonarne so v rangu od 40 do 240 m³/h. Vse betonarne so mobilne, v ISO

kontejnerjih in imajo različne možnosti konfiguracije. Imajo lasten sistem za zmanjšanje porabe energije pri hlajenju agregatov, ki je priporočljiv predvsem v vročih podnebnih področjih, kar je odraz vrhunske Lintec & Linnhoff kakovosti, h kateri so zavezani. Ta sistem temelji na principu zračnega hlajenja, brez zmrzovanja in zagotavlja 50 % zmanjšanje porabe energije. Za predstavljene asfaltne tehnologije znamke Lintec & Linnhoff se lahko obrnete na podjetje Kern 90 d.o.o. iz Ljubljane (www.kern90.si), ki je uradni zastopnik za Slovenijo, Hrvaško, BIH, Srbijo, Črno Goro, Makedonijo.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Vozila
Vozila MAN / BAUMA MAN bo na Baumi 2019 predstavil številne novosti

MAN bo izkoristil sejem Bauma 2019 za predstavitev vozil, motorjev in sistemov za pomoč vozniku, ki so združeni v poseben sklop za...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Izredni tovor Petosna Scania S730

Nizozemsko podjetje Te Kloeze-Bruyl je v svoj vozni park tovornjakov za izredne prevoze vključilo Scanio S730 v konfiguraciji 10×4*6.

Mineral SI
Novice
Novice Hidromek Največji dostavljen bager Hidromek v 2018

Največji dostavljen bager v Sloveniji podjetja Dehkatrade Cetin d.o.o. v letu 2018 je Hidromekov bager goseničar HMK 370 LC HD.

Mineral SI
Novice
Novice Yanmar / ViO82 Nov Yanmar bager za urbano okolje

Yanmar Construction Equipment Europe je predstavil svoj novi midi bager ViO82, ki naj bi bil posebej primeren za gradbena dela v urbanih...

Mineral SI
Vozila
Vozila Scania / Bauma Učinkovitost je v prvem planu

Za leto 2019 je Scania pripravila dodatne izboljšave svojih motorjev DC 09 in DC 13, slednje pa temeljijo na manjšem trenju pogonskih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni žerjavi Potain Ferokov žerjavi in Manitowoc Crane Group z novostmi na sejmu Bauma 2019, München

Razmere v gradbenem sektorju, ki je že drugo leto v močnem porastu tako v Sloveniji kot na drugih bližnjih trgih, vplivajo tudi na...

Mineral SI
Novice
Novice CASE / Bauma Kombinirano Case krmiljenje za grederje

Case bo na Baumi 2019 predstavil svojo inovativno kombinacijo krmiljenja za grederje. Krmiljenje združuje industrijsko standardne kontrole...

Mineral SI
Novice
Novice Liebherr / Bauma "Together. Now & Tomorrow."

V prevodu »Skupaj. Sedaj & Jutri.« je skupni slogan družbe Liebherr, pod katerim se bo predstavila na sejmu Bauma 2019.