Liebherr A 912 Compact Litronic bager na kolesih za dela z veliko natančnostjo
Liebherr A 912 Compact Litronic bager na kolesih za dela z veliko natančnostjo
  08.11.2018  |  14:21
Čas branja: 3 min
LIEBHERR A 912 COMPACT JE BAGER NA KOLESIH, KI ZDRUŽUJE OPTIMALNO PRODUKTIVNOST Z IZJEMNO EKONOMIČNOSTJO. IMA INTEGRIRAN INTELIGENTNI SISTEM LIEBHERR POWER EFFICIENCY (LPE), KI OMOGOČA NIZKO PORABO GORIVA. KRATEK POLMER OBRAČANJA Z LE 1,60 M OMOGOČA, DA JE BAGER A 912 COMPACT ENOSTAVEN ZA UPORABO PRI PROSTORSKO OMEJENIH DELOVNIH MESTIH.

Prostorsko omejena gradbišča v mestnih središčih, gradnja cest, pa tudi klasična zemeljska dela so lahke naloge za bager Liebherr A 912 Compact. Kombinacija zmogljivosti, hitrosti in kompaktne dimenzije zagotavljajo optimalno upravljanje na vseh gradbiščih.

Napredna tehnologija in ekonomičnost

Bager na kolesih A 912 Compact je gradbeni stroj, ki prinaša maksimalno produktivnost v povezavi z vrhunsko učinkovitostjo. Učinkovitost je mogoče nadalje okrepiti z uporabo hidravličnega olja Liebherr, zaradi katerega je poraba goriva manjša, ali Liebherrjevega sistema za hitri priklop. Za emisijsko stopnjo IV glede izpušnih plinov, uporablja Deutz sistem SCR, ki vsebuje katalitični sistem SCR in druge komponente, kot je injektor in AdBlue, kar omogoča 91 % zmanjšanje dušikovega oksida (NOx). Sistem učinkovito zmanjšuje emisije izpušnih plinov in nima negativnega učinka na zmogljivost. Okolje je zaščiteno z manjšo porabo goriva in zmanjšanjem emisij.

Prilagodljiv in hiter

A 912 Compact nudi visoke sile kopanja kljub kratkemu zadku, ki omogočajo široko paleto uporabe na vsakem gradbišču. Bager lahko trde površine hitro in natančno obdela, kar zagotavlja tudi maksimalno produktivnost. Moč motorja se je pri A 912 znatno povečala zaradi večjega pospeševanja in boljše zmogljivosti, zlasti na pobočjih. Polna moč motorja je na voljo v načinu vožnje, ko se joystick deaktivira. Hitrost stroja je mogoče enostavno prilagoditi različnim aplikacijam z uporabo stikala MODE.

Delo z natančnostjo

Standardni joystick s proporcionalnimi kontrolami upravljanja in izredna občutljivost hidravličnega sistema, omogočajo natančno delo pri visokih hitrostih in vzporednih premikih. To pomeni, da lahko strojnik v najkrajšem času opravi najzahtevnejše naloge, ne samo pri zmanjšani hitrosti, temveč tudi pri maksimalnem delovanju stroja. Stabilnost se poveča tudi s pnevmatikami Liebherr brez vmesnega obroča. Večja stična površina omogoča tudi nizek tlak in boljši oprijem na mehkih tleh.

Delovna orodja Liebherr in LIKUFIX

Za povečanje produktivnosti svojih gradbenih strojev, ponuja Liebherr široko paleto delovnih orodij za različna področja uporabe. Poleg tega so hidravlični bagri opremljeni tudi z Liebherr LIKUFIX hidravličnim sistemom za hitri menjavo orodja. Kombinacija sistema hitre menjave orodja s sklopnim blokom LIKUFIX, omogoča hitro in varno menjavo mehanskih ter hidravličnih delovnih orodij iz kabine strojnika. To povečuje produktivnost v povprečju za 30 %.

Učinkovito upravljanje

LiDAT, je Liebherrjev lasten sistem za prenos podatkov in sledenje, ki omogoča učinkovito upravljanje, spremljanje in nadzor celotne flote v smislu evidentiranja podatkov o stroju, analize podatkov, upravljanja flote in servisiranja. Vsi pomembni podatki o opremi stroja so kadar koli dostopni v spletnem brskalniku. LiDAT zagotavlja obsežno dokumentacijo o delovanju, večjo razpoložljivost zaradi krajših prekinitev, hitrejšo podporo proizvajalca, hitrejše odkrivanje kritičnih točk / preobremenitve in posledično daljšo življenjsko dobo stroja ter večjo učinkovitost pri načrtovanju dela.

Udobna kabina za najboljše pogoje dela

Moderna Liebherr kabina z zračnim vzmetenjem in z avtomatskim klimatskim sistemom zagotavlja prijetno ozračje in tako ponuja najboljše pogoje za zdravo in produktivno delo, hkrati pa strojniku omogoča, da je osredotočen na delo. Ergonomski kontrolni elementi z zaslonom na dotik še dodatno poenostavljajo upravljanje bagra. Obsežna varnostna oprema vključuje sistem zaščite pred prevračanjem (ROPS) za kabino, ki je standardna in v skladu s standardom ISO 12117-2. Operaterju so na voljo tri različice sedežev: Standard, Comfort in Premium, ki imajo ortopedske lastnosti in nudijo udobno sedenje na najvišji ravni. Uporaba viskoelastičnih nosilcev, dobra izolacija in zelo tih Liebherr dizelski motor, zmanjšujejo emisije hrupa in vibracije v kabini. Zunanja ogledala so na voljo kot opcija, ki jih je mogoče nastaviti električno iz kabine. S pritiskom na gumb se tudi segrejejo.

Enostavno, hitro in učinkovito 

Kompaktni bagri Liebherr niso samo močni, robustni, natančni in učinkoviti, ampak tudi impresionirajo z obliko, ki je vzdrževanju prijazna. Vzdrževanje se izvaja hitro, preprosto in varno. To zmanjšuje stroške vzdrževanja in stroške zaradi nedelovanja stroja na minimum. Na tem mestu je vredno izpostaviti Liebherrjeva hidravlična olja, ki dosegajo življenjsko dobo do 6.000 obratovalnih ur. Namesto, da bi stroji imeli točno določene intervalne menjave olja, rezultati analize olja (na vsakih 1.000 obratovalnih ur ali po enem letu) določajo, kdaj je potrebno zamenjati hidravlično olje. Liebherr svojim kupcem nudi program predelave-obnove dotrajanih komponent, ki omogoča stroškovno učinkovito obnovo komponent z najvišjimi standardi kakovosti. Program vključuje različne stopnje predelave ali obnove vključno z nadomestnimi komponentami in splošnim remontom ali popravilom. Stranka tako prejme komponente s prvotno kakovostjo po znižani ceni. Kupec lahko pri Liebherrju vedno dobi kompetenten nasvet. Izkušeni strokovnjaki nudijo nasvete za specifične zahteve od prodajne podporo, ki temelji na aplikacijah, posebej dogovorjenih storitvah, stroškovno učinkovitih alternativah popravil, hitri dobavi originalnih delov, pa tudi oddaljeni prenos podatkov za načrtovanje strojev in upravljanje voznega parka. Več informacij o predstavljenem stroju je na voljo pri podjetju KP Motor d.o.o. iz Ljubljane, ki je uradni zastopnik za gradbeno mehanizacijo Liebherr.

 

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Novice
Novice ZAS - Združenje asfalterjev Slovenije Dan asfalterjev 2018

29. novembra 2018 je že tradicionalno potekal Dan asfalterjev v organizaciji Združenja asfalterjev Slovenije. Dogodek, že sedmi po...

Mineral SI
Novice
Novice ZAS - Združenje asfalterjev Slovenije Skupni sestanek izvršilnega odbora EAPA in ZAS

Sestanek Izvršilnega odbora EAPA (European Asphalt Pavement Association) je bil po letu 2003 ponovno organiziran v Ljubljani. Potekal je...

Mineral SI
Vozila
Vozila MAN TGS Xlion Kralj gradbišč

S tremi gnanimi osmi, hidrostatičnim pogonom krmiljene osi in številnimi tehnološkimi rešitvami za uporabo izven urejenih cest je MAN...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo BIM projekti BIM se končno seli na velika gradbišča

Stolp Vinarium v Lendavi, zgrajen leta 2015, je bil prvi javni projekt, ki so ga projektirali z BIM; danes čaka na gradnjo druga cev...

Mineral SI
Novice
Novice Jungheinrich Jungheinrich osvojil nagrado German Design Award

Viličarji Jungheinrich so osvojili prestižno nagrado za oblikovanje German Design Award kar dokazuje njihovo izjemnost.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Goodyear Prva serija tovornih pnevmatik s tehnologijo DuraShield

Pri izdelavi nove generacije tovornih pnevmatik OMNITRAC je Goodyear prvič uporabil patentirano tehnologijo DuraShield, ki zagotavlja...

Mineral SI
Novice
Novice Posebna izdaja Ne zamudite objave v WHO IS WHO v gradbeništvu Slovenije 2019

V pripravi je posebna izdaja revije Mineral, ki bo izšla v začetku januarja 2019 pod naslovom WHO IS WHO v gradbeništvu Slovenije 2019.

Mineral SI
Novice
Novice Izobraževanje Zagreb ADRIA Student’s Education Day

V Zagrebu (Hrvaška) je v petek, 9. 11. 2018, potekala enodnevna delavnica namenjena dodiplomskim in podiplomskim študentom s področij...