Liebherr A 912 Compact Litronic bager na kolesih za dela z veliko natančnostjo
Liebherr A 912 Compact Litronic bager na kolesih za dela z veliko natančnostjo
  08.11.2018  |  14:21
Čas branja: 4 min
LIEBHERR A 912 COMPACT JE BAGER NA KOLESIH, KI ZDRUŽUJE OPTIMALNO PRODUKTIVNOST Z IZJEMNO EKONOMIČNOSTJO. IMA INTEGRIRAN INTELIGENTNI SISTEM LIEBHERR POWER EFFICIENCY (LPE), KI OMOGOČA NIZKO PORABO GORIVA. KRATEK POLMER OBRAČANJA Z LE 1,60 M OMOGOČA, DA JE BAGER A 912 COMPACT ENOSTAVEN ZA UPORABO PRI PROSTORSKO OMEJENIH DELOVNIH MESTIH.

Prostorsko omejena gradbišča v mestnih središčih, gradnja cest, pa tudi klasična zemeljska dela so lahke naloge za bager Liebherr A 912 Compact. Kombinacija zmogljivosti, hitrosti in kompaktne dimenzije zagotavljajo optimalno upravljanje na vseh gradbiščih.

Napredna tehnologija in ekonomičnost

Bager na kolesih A 912 Compact je gradbeni stroj, ki prinaša maksimalno produktivnost v povezavi z vrhunsko učinkovitostjo. Učinkovitost je mogoče nadalje okrepiti z uporabo hidravličnega olja Liebherr, zaradi katerega je poraba goriva manjša, ali Liebherrjevega sistema za hitri priklop. Za emisijsko stopnjo IV glede izpušnih plinov, uporablja Deutz sistem SCR, ki vsebuje katalitični sistem SCR in druge komponente, kot je injektor in AdBlue, kar omogoča 91 % zmanjšanje dušikovega oksida (NOx). Sistem učinkovito zmanjšuje emisije izpušnih plinov in nima negativnega učinka na zmogljivost. Okolje je zaščiteno z manjšo porabo goriva in zmanjšanjem emisij.

Prilagodljiv in hiter

A 912 Compact nudi visoke sile kopanja kljub kratkemu zadku, ki omogočajo široko paleto uporabe na vsakem gradbišču. Bager lahko trde površine hitro in natančno obdela, kar zagotavlja tudi maksimalno produktivnost. Moč motorja se je pri A 912 znatno povečala zaradi večjega pospeševanja in boljše zmogljivosti, zlasti na pobočjih. Polna moč motorja je na voljo v načinu vožnje, ko se joystick deaktivira. Hitrost stroja je mogoče enostavno prilagoditi različnim aplikacijam z uporabo stikala MODE.

Delo z natančnostjo

Standardni joystick s proporcionalnimi kontrolami upravljanja in izredna občutljivost hidravličnega sistema, omogočajo natančno delo pri visokih hitrostih in vzporednih premikih. To pomeni, da lahko strojnik v najkrajšem času opravi najzahtevnejše naloge, ne samo pri zmanjšani hitrosti, temveč tudi pri maksimalnem delovanju stroja. Stabilnost se poveča tudi s pnevmatikami Liebherr brez vmesnega obroča. Večja stična površina omogoča tudi nizek tlak in boljši oprijem na mehkih tleh.

Delovna orodja Liebherr in LIKUFIX

Za povečanje produktivnosti svojih gradbenih strojev, ponuja Liebherr široko paleto delovnih orodij za različna področja uporabe. Poleg tega so hidravlični bagri opremljeni tudi z Liebherr LIKUFIX hidravličnim sistemom za hitri menjavo orodja. Kombinacija sistema hitre menjave orodja s sklopnim blokom LIKUFIX, omogoča hitro in varno menjavo mehanskih ter hidravličnih delovnih orodij iz kabine strojnika. To povečuje produktivnost v povprečju za 30 %.

Učinkovito upravljanje

LiDAT, je Liebherrjev lasten sistem za prenos podatkov in sledenje, ki omogoča učinkovito upravljanje, spremljanje in nadzor celotne flote v smislu evidentiranja podatkov o stroju, analize podatkov, upravljanja flote in servisiranja. Vsi pomembni podatki o opremi stroja so kadar koli dostopni v spletnem brskalniku. LiDAT zagotavlja obsežno dokumentacijo o delovanju, večjo razpoložljivost zaradi krajših prekinitev, hitrejšo podporo proizvajalca, hitrejše odkrivanje kritičnih točk / preobremenitve in posledično daljšo življenjsko dobo stroja ter večjo učinkovitost pri načrtovanju dela.

Udobna kabina za najboljše pogoje dela

Moderna Liebherr kabina z zračnim vzmetenjem in z avtomatskim klimatskim sistemom zagotavlja prijetno ozračje in tako ponuja najboljše pogoje za zdravo in produktivno delo, hkrati pa strojniku omogoča, da je osredotočen na delo. Ergonomski kontrolni elementi z zaslonom na dotik še dodatno poenostavljajo upravljanje bagra. Obsežna varnostna oprema vključuje sistem zaščite pred prevračanjem (ROPS) za kabino, ki je standardna in v skladu s standardom ISO 12117-2. Operaterju so na voljo tri različice sedežev: Standard, Comfort in Premium, ki imajo ortopedske lastnosti in nudijo udobno sedenje na najvišji ravni. Uporaba viskoelastičnih nosilcev, dobra izolacija in zelo tih Liebherr dizelski motor, zmanjšujejo emisije hrupa in vibracije v kabini. Zunanja ogledala so na voljo kot opcija, ki jih je mogoče nastaviti električno iz kabine. S pritiskom na gumb se tudi segrejejo.

Enostavno, hitro in učinkovito 

Kompaktni bagri Liebherr niso samo močni, robustni, natančni in učinkoviti, ampak tudi impresionirajo z obliko, ki je vzdrževanju prijazna. Vzdrževanje se izvaja hitro, preprosto in varno. To zmanjšuje stroške vzdrževanja in stroške zaradi nedelovanja stroja na minimum. Na tem mestu je vredno izpostaviti Liebherrjeva hidravlična olja, ki dosegajo življenjsko dobo do 6.000 obratovalnih ur. Namesto, da bi stroji imeli točno določene intervalne menjave olja, rezultati analize olja (na vsakih 1.000 obratovalnih ur ali po enem letu) določajo, kdaj je potrebno zamenjati hidravlično olje. Liebherr svojim kupcem nudi program predelave-obnove dotrajanih komponent, ki omogoča stroškovno učinkovito obnovo komponent z najvišjimi standardi kakovosti. Program vključuje različne stopnje predelave ali obnove vključno z nadomestnimi komponentami in splošnim remontom ali popravilom. Stranka tako prejme komponente s prvotno kakovostjo po znižani ceni. Kupec lahko pri Liebherrju vedno dobi kompetenten nasvet. Izkušeni strokovnjaki nudijo nasvete za specifične zahteve od prodajne podporo, ki temelji na aplikacijah, posebej dogovorjenih storitvah, stroškovno učinkovitih alternativah popravil, hitri dobavi originalnih delov, pa tudi oddaljeni prenos podatkov za načrtovanje strojev in upravljanje voznega parka. Več informacij o predstavljenem stroju je na voljo pri podjetju KP Motor d.o.o. iz Ljubljane, ki je uradni zastopnik za gradbeno mehanizacijo Liebherr.

 

 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo PRIKOLICE SCHWARZMÜLLER Gradbeni segment v fokusu prihodnjega razvoja

Skupina Schwarzmüller ima v svojem proizvodnem programu že več kot 50 vrst prikolic in nadgradenj, namenjenih različnim delom v...

Mineral SI
Novice
Novice Goodyear Goodyear bo zmogljivost pnevmatik izpopolnjeval v vesolju

Goodyear bo na Mednarodni vesoljski postaji v okviru projekta ameriškega nacionalnega laboratorija testiral material, ki se uporablja pri...

Mineral SI
Novice
Novice Gradbeni trg Upad vrednosti gradenj stanovanjskih objektov

Tako letna kot mesečna vrednost opravljenih del na stanovanjskih stavbah se je maja znižala. Na letni ravni je po izračunih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeni trg Kako so lani poslovali največji slovenski gradbinci?

Rast prihodkov je med gradbenimi velikani bolj kot ne stalnica, rast dobička pa ob tem nikakor samoumevna.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 50 največjih podjetij v rudarskem sektorju

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (rudarstvo B) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih proizvajalcev gradbenih materialov

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (C23) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo TOP 100 100 največjih podjetij v gradbeništvu

Seznam podjetij je izdelan po kriteriju šifre dejavnosti (gradbeništvo F) in skupnih prihodkov v letu 2018.

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Gradbeništvo Analiza podjetij v dejavnosti gradbeništvo

Dejavnost gradbeništvo v Sloveniji v letu 2018 predstavlja 20.764 podjetij in podjetnikov, ki so skupaj ustvarili 5.578.256.675 eur...