Cifa "CARBOTECH" tehnologija prihodnosti
Cifa "CARBOTECH" tehnologija prihodnosti
  08.11.2018  |  13:40
Čas branja: 2 min
CIFA JE EDEN OD VODILNIH SVETOVNIH PROIZVAJALCEV PROIZVODOV ZA PROIZVODNJO, TRANSPORT IN VGRADNJO BETONA. LETOS V CIFI OBELEŽUJEJO 90 LET OBSTOJA PODJETJA. CIFA JE BILA PRVI PROIZVAJALEC, KI JE LETA 1973 RAZVIL IN TRGU PONUDIL KOMBINIRAN STROJ S KATERIM SE BETON PRIPELJE IN VGRADI – MAGNUM OZ. ČRPALKA Z MEŠALCEM.

Cifa je v segmentu kombiniranih strojev še vedno vodilni proizvajalec. Ker pa gre razvoj opreme z neverjetno hitrostjo naprej, zahteve po dosegih črpalk pa so tudi vedno večje, so pri Cifi zopet izbrali inovativne rešitve.

Revolucionarna tehnologija karbonskih vlaken

Carbotech oz. tehnologija karbonskih vlaken je že dalj časa poznana predvsem v ekstremnih motošportih in proizvodnji drugih izdelkov, kjer se zahteva izredna trdnost a ob enem lahkost. Karbonska vlakna se v slojih lepijo ena na drugo. S to tehnologijo izdelki iz karbona dosegajo izredno trdnost, nosilne sposobnosti, obenem pa so odporni na poškodbe in lahki (le 1/5 jekla). Če pride do poškodbe karbonskega dela je ta lokalna in ne kot na primer pri jeklu, kjer se s poškodbo oslabi celoten del. Tudi popravilo poškodb karbonskih delov je precej enostaven postopek, ki zahteva nova karbonska vlakna, lepilo in poučenega serviserja.

Moč in zanesljivost

Roke vgrajene na Cifine črpalke so močne in hkrati tudi zanesljive. Vsaka sekcija roke je dizajnirana za maksimalno strukturno odpornost in zdržljivost. Vse Carbotech roke so testirane na vzdržljivost v TEC testnem centru. Lažje in daljše, vendar obenem močnejše in bolj odporne. Cifine Carbotech roke omogočajo preseganje vseh limitov in dosegajo neprimerljive rezultate glede višin in dosegov nosilnih rok črpalk. Cifa je serijo Carbotech izkoristila tudi za vgradnjo ostalih najnovejših tehnologij, katere so razvili. Tako imajo vsi modeli črpalk serije Carbotech popolno 360° elektronsko upravljanje in nadzor nad vsemi delovnimi funkcijami črpalne enote, stabilizacije in upravljalnimi parametri. Lahke karbonske nosilne roke pa zagotavljajo trdnost, nizko težo in razbremenjenost drugih komponent.

Modeli Carbotech serije

Z uporabo karbonske tehnologije je Cifina serija Carbotech posebna na trgu. Vstopni model je K 39H, naslednji K 40H, ki je edina črpalka z dosegom 40 metrov in jo je še moč montirati na nosilni kamion s tremi osmi, saj skupna teža ne presega zakonsko dovoljenih 26 ton (op. odvisno od teže šasije). Omenimo še nov model K 47H, ki je prav tako edini možen s tem dosegom in ne presega skupne dovoljene mase 32 ton. Največji pa je model K 80H, ki je obenem tudi največji model na evropskemu tržišču. Roka črpalke K 80H je sestavljena iz 7 sekcij od katerih so zadnje štiri narejene iz karbona. Črpalka je bila sicer predstavljena že daljnega leta 2011 na Kitajskem ter dodobra testirana na resničnih deloviščih. Kot zanimivost naj omenimo, da je Cifa proizvedla tudi največjo črpalko z dosegom kar 101 meter, ki je zapisana v Guinnessevo knjigo rekordov kot največja črpalka za beton na svetu.

Cifa Slovenija

Zastopnik za tržišče Slovenije je podjetje Globex S.r.l., podružnica v Sloveniji - Logatec. Poleg prodaje nudijo tudi celotno poprodajno storitev, od svetovanja o uporabi do rednega in intervencijskega vzdrževanja. Ravno poprodajna storitev je tista, katero pri Globexu konstantno dopolnjujejo in izboljšujejo, saj se zavedajo, da je zadovoljen kupec le tisti, kateri se tudi v težavah lahko na koga zanese. Globex S.r.l. je slovenskemu trgu že dobavilo tri stroje v Carbotech tehnologiji in sicer, dva Magnuma MK 25H in črpalko K 40H na tri osnem kamionu Mercedes Benz Arocs 2840.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Preberite več
Mineral SI
Novice
Novice Delavnica MINERAL WORKSHOP: Sodobne tehnologije za vse izzive na gradbiščih

Na Vranskem v AMZS Center varne vožnje je v torek 13. novembra potekala prva delavnica Mineral Workshop, s poudarkom na sodobnih...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Predstavitev Asfaltne tehnologije Lintec & Linnhoff

DRUŽBA LINTEC & LINNHOFF IMA DOLGOLETNO TRADICIJO V IZDELAVI ASFALTNIH BAZ IN BETONARN. ZGODBA SE JE ZAČELA LETA 1919. SKOZI RAZVOJ...

Mineral SI
Vozila
Vozila Predstavitev / Iveco Avtomešalec po meri

STRALIS X-WAY SE KOT AVTOMEŠALEC PRETEŽNO GIBLJE PO ASFALTIRANIH CESTAH MED BETONARNAMI IN GRADBIŠČI. ZATO NJEGOVE TERENSKE SPOSOBNOSTI...

Mineral SI
Gradbeništvo
Gradbeništvo Reportaža Obnova hitre ceste Vipava - Ajdovščina - Selo z opremo Wirtgen

PRED KRATKIM SE JE ZAKLJUČILA TEŽKO PRIČAKOVANA TEMELJITA OBNOVA HITRE CESTE SKOZI VIPAVSKO DOLINO PO NATANKO 19 LETIH OD NJENE...

Mineral SI
Novice
Mineral SI
Novice
Novice Mini bager / Eurocomach Eurocomach ES 57
Mineral SI
Novice